Over mij

Gezin en werk

Mijn naam is Carla. Ik woon in Appelscha met mijn man en twee grote pubers, een hond en een dwerghamster. Na een korte carrière in de uitvoerende zorg (ziekenhuis, verpleeghuis en thuiszorg), werk ik sinds 1999 in deeltijd op kantoor in de zorg als ondersteuner van de medezeggenschap. 
Sinds 2020 doe ik dat vanuit huis.
Daarnaast heb ik sinds november 2021 een praktijk aan huis als sensitherapeut.
Een fijn gezin, twee leuke banen én ook nog eens leuke klanten … ik heb het goed naar mijn zin! 

Zoeken naar een natuurlijke oplossing

Een aantal jaren geleden kwam ik in aanraking met etherische oliën. Sindsdien gebruiken we in ons gezin al regelmatig etherische oliën voor allerlei zaken en kijk ik eerst naar een natuurlijke oplossing en pas daarna naar een evt. chemische aanpak in de vorm van medicatie.
Als een druppel pepermuntolie werkt, pak ik bv. geen paracetamol. En zo begint het klein.
Ik maak bepaalde zalfjes zelf en ook in mijn huishouden zoek ik steeds vaker naar natuurlijke oplossing. Hebben we mieren, dan gebruik ik lavendel en pepermunt olie i.p.v. een mierenlokdoos. Zo heeft ook de hond geen last van evt. giftige sporen. 
De natuur biedt ons de oplossing voor veel alledaagse problemen. Zo fijn! 

Ik ... sensitherapeut?

In 2020 kreeg ik “toevallig” een magazine onder ogen waarin een advertentie stond voor de opleiding tot sensitherapeut. Mijn interesse was gewekt maar toch was het ook wel ver buiten mijn comfortzone dus twijfelde ik eerst nog een tijdje en had het erover in mijn omgeving. In het najaar heb ik besloten dat ik “het gewoon ging doen.” Het leek me een fijne manier om wat te kunnen doen met mijn gevoelige kant, want ik had er ook wel veel last van. Ik was gauw overprikkeld, vaak moe etc. Om dan naast mijn gezin en baan en vrijwilligerswerk nog “even” een opleiding te gaan doen was best even een stap. Maar wat ben ik blij dat ik die stap gezet heb! Wat een herkenning vond ik bij mijn medestudenten en wat fijn dat ik nu mijn gevoelige kant mocht (her)ontdekken,  dat ik weer mocht leren voelen (dat had ik mezelf vakkundig afgeleerd) en gebruiken!

Dit had ik jaren eerder moeten weten!

In mijn opleidingstijd heb ik al ruim 50 mensen behandeld en in september 2021 was ik klaar met de basisopleiding. Yes, ik mag mezelf gediplomeerd sensitherapeut noemen. Inmiddels help ik er mezelf mee, de mensen en ook dieren om me heen én mijn klanten. De reacties zijn fijn. Mensen voelen zich beter en herkennen veel in wat ik hen vertel.

Sensi plus therapeut
In 2022 ben ik gestart met de vervolgopleiding, waardoor ik nóg meer technieken kan combineren in mijn behandelingen. De vervolgopleiding heb ik in mei 2022 ook afgerond. Daarmee ben ik sensi plus therapeut. Best trots op! 

Chronische klachten houd je vaak zelf onbewust in stand – ook ik

In 2016 brak ik mijn schouder. Een pijnlijke ervaring maar één waarbij je normaal gesproken na een paar maanden weer kunt doen wat je wilt.
In mijn geval werd deze echter gevolgd door een frozen shoulder, waarvoor ik zeer langdurig (en pijnlijk) werd behandeld bij de fysiotherapeut en de chiropractor. Al die therapieën werkten wel een tijdje, maar de klachten bleven maar aanhouden. Echt jarenlang. En ik moest ook nog eens elke zes weken terug voor een vervolgbehandling dus dat kost ook nogal wat. 

Inmiddels stond ik ingeschreven bij de opleiding voor sensitherapeut en heb ik besloten om eens naar een sensitherapeut te gaan. Misschien hield ik zélf onbewust de klachten in stand? Na een keer of vier te zijn behandeld bij de sensitherapeut en met ondersteuning van in mijn geval een homeopatische remedie en een edelsteen, zijn mijn schouderklachten zo goed als weg. Ik voel hem nog af en toe, maar het is nu mijn signaal: hé ik zet weer iets vast of ik maak me weer te druk (mijn valkuilen). Omdat ik nu weet wat mijn lichaam me ermee vertelt kan ik er ook wat mee en kan ik er ook zelf wat aan doen.

Ik leer nog altijd steeds beter mijn lichaam lezen als spiegel. Als ik me stoot aan mijn elleboog weet ik bv. dat ik weer wat los te laten heb. Zo mooi hoe dat werkt! 

  
Zelfs de hond spiegelt 
Weet je dat je zelfs je hond of kat kunt uitmeten met een biosensor? 
Zo kom je er bv. achter of hij of zij jou of een gezindslid spiegelt, want daar zijn ze heel goed in. 
Voor ik met onze hond naar de dierenarts ga omdat hij buikpijn aangeeft … meet ik eerst uit of hij niet een probleem bij één van ons ziet … Dat is nogal eens het geval. Als hij dan aangeeft dat hij bv. mij spiegelt kan ik mezelf behandelen en huppelt hij weer. 
Bijzonder hè? 

Sensitherapie .. ook iets voor jou?

Ben je nieuwsgierig geworden en en zou je graag een keer een behandeling van mij willen ontvangen?